Hvorfor er det ikke mer papirposer i butikkene, nå når plast er i vinden som miljøsynder?

3
0

Heisann,
Papirposer er faktisk MINDRE miljøvennlige i det store miljøregnskapet. Det er faktisk kun nedbrytbarheten som er bedre ved papirposer. Alle andre aspekter er verre (CO2, volumtransport, energi som går med til produksjon, etc.) Miljømessig er det derfor viktigere å på sikt forby all engangsemballasje, og i stedet satse på flergangsbruk av – f.eks – handlenett.

 • Magnus Ludvigsen

  «CO2, volumtransport, energi»
  Energi i seg selv er ikke en fare for miljøet, men hvordan den produseres er det.
  Transport er en synder nå, det er sant, men ikke nødvendigvhis at den vil være det i fremtiden?
  CO2, snakker du da spesifikt i produksjonen av papitet/posen sammen liknet med plasten/posen av plast?

  CO2 budsjettet må jo sees på i hvilke aspekter som KAN gjøres grønne(re) og hvilke som er «iboende forurensende»

  På meg høres det ut som om papir har større potensial til å være bedre for naturen, enn plast.

  «forby all engangsemballasje, og i stedet satse på flergangsbruk av – f.eks – handlenett.»
  Det høres noe utopisk ut spør du meg.

 • Lars Thoresen

  Jeg kunne selvfølgelig gått inn i en lang diskusjon med deg rundt dette, men om mitt svar over skal være kort (som er hele hensikten med denne formen for mikroblogging), kan man ikke være så utfyllende som du ønsker at det skal være. Når jeg sier «energi», mener jeg energiproduksjon (som for stor del er CO2-utslippsdrivende). Det kreves mer energi i produksjonskjeden til papirposer enn til plastposer.
  Jeg synes også du faller for fristelsen å «cherrypicke» fra mitt svar, trolig fordi «confirmation bias». Selvfølgelig er eneste måten å redusere miljøavtrykket til emballasje å gå over til flerbruksemballasje. Det er derfor jeg sier forby «på sikt». Du nevner heller ikke det negative aspektet ved avskoging som følge av papirproduksjon, som også er en del av et CO2-regnskap.

 • Magnus Ludvigsen

  Ingen cherry picking her, jeg kom da med spørsmål/betvilelser for ditt argument.
  Confirmation bias er det vel du som har som hinter til at jeg har en agenda, det har jeg ikke, for meg virker det bare rart at papir ikke er et alternativ til plast siden det fokuseres så mye på plast i disse dager.

  MEN, jeg stiller meg tvilende til at flerbruksposer er et alternativ, da folk ofte trenger noe å bære varer i, i situasjoner der man ikke har noe å bære i med seg.

 • Kjell Ingvaldsen

  Magnus, folk kommer til å venne seg til å ha med handlenett eller lignende. Dessuten vil butikkene da tilby billige, enkle, flerbruksnett.

  Kjell Ingvaldsen

0
0

Fordi ubehandlede papirposer revner når de blir våt. Det er rett og slett et forbrukerspørsmål, der kundene helst ikke vil ha dagligvarene sine ut over et vått bussgulv.

Viser 2 resultater
Ditt svar

Vennligst for å poste.